Home / Over Leidse Stijl

Over Leidse Stijl

Stichting Leidse Stijl is een groep kunstenaars en artistieke ondernemers die wil bijdragen aan een boeiender, socialere en meer duurzame stad Leiden.
Leidse Stijl bedenkt en organiseert artistieke en maatschappelijke projecten en activiteiten, in samenwerking met partners als de universiteit, onderwijsinstellingen en gemeentelijke en culturele organisaties. 

 

Nieuwsbrief / Facebook

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en activiteiten?
Of word vriend van onze pagina op Facebook.

LEIDSE STIJL VROEGER EN NU

Voorgeschiedenis: bijdrage aan kennis, cultuur en duurzaamheid in Leiden

Stichting Leidse Stijl is in 2012 opgericht. In de jaren 2012 – 2014 heeft het mediaprojecten bedacht en uitgevoerd over Leiden als stad van kennis en cultuur, als ‘stad van ontdekkingen’. Leidse Stijl werkte samen met verschillende opleidingen en organisaties. Leidse Stijl startte in 2014 het project 71×071, een grootschalig urban trendonderzoek. Groepen studenten en scholieren verdiepten zich met behulp van professionals in allerlei stedenkundige ontwikkelingen die ook voor Leiden interessant kunnen zijn. Die van Leiden een boeiender en duurzamere stad kunnen maken.

Eén trend is die van ondernemende kunstenaars. Het cultureel warenhuis, waarmee kunst en winkelen worden verbonden en leegstand in het centrum wordt terug gedrongen, is er ook één.

ORGANISATIE

Leidse Stijl heeft een stichtingsbestuur en een uitvoerende organisatie.

De organisatie kent momenteel een webteam en een projectenteam.  Zie Contact